lördag 29 maj 2010

Testat nya genuan
















Så, då var premiärturen med nya 3DL-genuan avklarad.

Den är helt klart styvare och mer formstabil än den förra. Lättare är den också, trots att den är lite större. Nu gäller det bara att hitta rätt lägen för den så att båten går fortare också.

Precis när jag var på väg in kom det en störtskur, så både jag och segel blev blöta. Nåja, då har jag en ursäkt för att åka ut en sväng i
morgon och torka segel (som om jag behövde en ursäkt...)


Det blev ju inget Ornö runt för oss, vi passade på och köra på söndagen i stället. North Sails anordnade en "trim clinic" tillsammans med Ornö runt, och vi var några tappra båtar som körde, först i lätt vind men sedan i allt hårdare. Patrik Erlandsson och Anna Drougge från North Sails höll i det hela, och Patrik var ombord på vår båt en sväng och gav tips och råd.

Det blev inte tillfälle att pröva den nya genuan, utan vi körde med stora G1:an hela tiden.

Mycket lärorikt, inte bara trim-mässigt utan också båthantering, vi behöver samköra för att hitta bästa samarbetet (rorsman kanske ska fokusera på styrandet i slaget och inte en massa annat t.ex...)

2 kommentarer:

  1. Hej Hans
    Ser fint ut. Men vad är det för vita tejper du har i seglet?
    //Safira

    SvaraRadera
  2. De vita "tejperna" är ändarna på lattfickorna. Lattfickorna är ingjutna i seglet och det är endast själva änden som syns. Seglet har både horisontella för race och vertikala för cruising. De vertikala går att rulla in.

    Här är de vertikala isatta, de vita "telltales" som syns i akterliket är fästena för de horisontella som jag glömde vika in...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.